Friday, March 18, 2016

Días que fueron buenos @Argentina

Klausau mūsų didžiausio krautuvių tinklo parduotuvėje šazamu rastos dainos. Ji skatina pirkimą netgi tokioje neutralioje aplinkoje kaip namų virtuvė.


#svajoneliksveika #undercontrol

Graudžiausių nuotraukų albumo konkursas.

KAI:


tuščiu skrandžiu lauki iki 20:30 val., kol Erosas savo bare pradės kepti mėsą, nes skaitei, kad Argentina = mėsa ir atvirkščiai. Galiausiai tą lemtingą akimirką supranti, kad šis mėsos skonis tau per stiprus, o gabalas per didelis. Skonis nugali ir neduoda ramybės. Tavyje šoka brazilišką sambą. Oi negerai. Paniškai ieškai kokakolos. #pasirodokadyonosoycarnivore.


vegetarė Kornelija užsisako salotų, o argentiniečių požiūris į salotas, švelniai sakant, ūkiškas. Be elegancijos. #dubuovegetarui


atrodo, kad atėjai į vyrų barą. Čia jie dienos metu slepiasi, geria alų, žiūri futbolą ir diskutuoja aktualiomis tų dienų naujienomis.


visą kelionę tave lydi šelmiškas papa Francis žvilgsnis. Važiuodama taksi automobiliu greičiau už patį vairuotoją praneši, kad jau matai papa Francis pėdsaką.


visi berniukai aikštelėje dėvi 10-tu numeriu pažymėtus marškinėlius. Sako, kad 10 - tai ne Leonelis, tai - sėkmė ir šlovė. #įdomūsįsitikinimai


pirmą kartą pamatai šokančius tango ir nekaulijančius už tai dinero. Ir tai akimirka, kurios metu šalia stovintis argentinietis dar kartą linkteltų galva ir tartų: 'si, mes labai aistringi'. Tu jautiesi susivaržęs. Grįžti prie kepsnio.


užeini į slaptą kiemą, kuriame įsivaizduoji save visomis gyvenimo aplinkybėmis. Nešu šiukšles iš šio kiemo, džiaustau skalbinius šiame kieme, dejuoju su kaimynas, kad pralaimėjo Boca Juniors futbolo komanda šiame kieme.


 Rugilė prisėda ant laiptų šiame kieme ir jie vienas kitam labai tinka.


 tau pradeda patikti mėlynos ir baltos derinys. #argentinizuota


nepažįstamas vyras iš Argentinos kątik savo jėgomis užsirišo kaklaraištį ir tai nepasikartos.


tu bandai nusifotografuoti šių žmonių kasdienybėje, o visi vairuotojai tavo draugai (ir negana to, vienas iš jų ant rankos turi išsitatuiravęs tavo vardą, nes esi jo hija bendravardė).



pamanai, kad ir tu norėtum oriai pasitikti senatvę sėdėdama ant vieno iš raudonųjų suoliukų ir gerdama yerba mate.


pagaliau supranti, kad tavo kojos niekada nebus tokios bronzinės kaip šios styrančios Buenos Aires kojos.


Rugilė meniškai stabteli prie kiekvieno Berisso miesto kampo.


viskas, kas buvo prieš tai, buvo netikra. Tu esi ne moteris, tu - señora!


ne pirmą kartą įrodai sau, kad čia atviros ne tik širdys, bet ir bagažinės.


stabteli prie 'Bar Sur', kur prieš savaitę durų dešinėje ant pinto krėslo sėdėjo Anthony Bourdain. Pagaliau jūs žvelgiate viena kryptimi skirtingu laiku, o tu trepsi jo vietoje.


nori ir tu imti pradėti kalti yerba mate puodelius savaitgaliais San Telmo turguje. Laiminga, palaiminga ir aistringa veikla. Atsakingai ieškai puodelio, pagaminto iš moliūgo. 


iškeli fotoaparatą ir žinai, kad tai argentinietiškiausia tavo matyta draugų scena. Gerai, dar galvoji, kad: 'o, aš fotografuoju vietinius'. Ir dar nori būti jo draugė.


pamatai šiuos kabančius sportbačius ir prisimeni, kad taviškiai tokioje pačioje situacijoje kedenasi Zagrebe.


šie vyrai yra tokie feliz, kad pateks į tavo nuotrauką. Padėkoji, kad: 'jūs vyrai, gerai atrodote mano nuotraukoje'.


neplanuotai apsilankai geriausios kavos taške Buenos Airese. Kavinė yra tiesiog turguje. Barista su išgąsčiu akyse pastalėje alpinistų karabinu prirakina tavo daiktus.


savininkas džiaugiasi, kad užsisakei argentinietišką cortado. Žinai savo taisyklę, kad vieta, kur gali gauti gardžios kavos, gali būti tavo namai.


vaikai dėl pasiskolinto Rūtos fotoaparato palaiko tave turtinga vokiete ir taria guten tag. Atsakai tuo pačiu, juk jie tau pozuoja ir sekundę atpalaidavo meškeres.


penkioms minutėms įleki į vieną iš gražiausių pasaulio knygynų. Jau beveik prisiminei ispanų vocabulary. Kartu su Donata ieškai knygos apie dizainą. Ispaniškai išsakai draugės poreikius. Reikėjo uoliau mokytis vocabulary. Graužiesi - tiek knygų, tiek mažai laiko. #apnikoegzistencinėsproblemos #laikaspinigai


sakai, kad tavo vardas Kamilė, o šaukia vis vien Cami. Su Kornelija delsiame, kad būtume pašauktos. Naktinės Buenos Aires tau primena Niujorką. Sunerimsti, nes po Niujorko, kaip čia pasakius, giliame liūdesyje skandinai savo juoką ir ašaras bent keletą savaičių. Tikrai sunerimsti, nes Buenos Aires tau patinka labiau nei Niujorkas. #yosoyCamideBuenosAires #gyvenimoposūkis


visą gyvenimą į klausimą, kas tau patinka labiau - katės ar šunys, atsakydavai, kad esi alergiška abejoms gyvūnų rūšims. Tada sutikai pudelę Luna,  kuri išgirdusi: 'Luna, duok !hola!' ištiesia letenėlę. IR: pasirodo, alergiški žmonės nebūna alergiški pudeliams. Draugė iš Montevideo. #mistake #manilgu


keltu iš Montevideo grįžti į Buenos Aires ir jautiesi, kaip grįždama namo. #manopažadėtojižemė


buvai išsikėlusi tikslą pamatyti guanaką ir regi ištisas (+paklaikusias) jų bandas. #jauviskąpamačiau


vėl atgyja potyriai, būdingi žemumų žmonėms išvydus kalnus. Rėki. Lakstai. Ryji savo plaukus nuo per smarkaus vėjo. #jaučiamėsapkalbamos #kodėlgaučonoribendrosnuotraukos



išgirsti griaudint, o tai tik į mėlynus vandenis krentantys ledyno Perito Moreno luitai.


 Anne pasako, kad paragavusieji mėlynių grįžta į šiuos kraštus. Apima mėlynių geismas.


pamatai Perito Moreno ir tau linksta keliai.


žinai, kad gali fotografuoti kiek nori, bet tai vis tiek nebus tiksli Perito profilio nuotrauka.


pitraukinėji vaizdą, kiek nori, bet vis tiek nesupranti iš ko drėbtas Perito. Tada nusprendi tiesiog sustoti ir tyliai juo gėrėtis.


kai Ricky Martin savo klubus judina ir kiaurai juodus marškinėlius matomą nesenstantį pilvo presą demonstruoja nutolęs tokiu atstumu, kurį gimnazijoje nubėgdavai per labai prastą laiką. Grįžti ir susidarai Pietų Amerikos grojaraštį. Jo viršūnėje - Ricky, nes koncerte jo vardą skanduoja net tvirti vyrai. Ricky, tu verti mane šokti. 


neišvysti Fitz Roy viršūnės, bet pasąmonėje gali ją atkurti iš Instagrame matytų vaizdų. Dar labiau sustiprėja Pietų Amerikos entuziazmo sindromas. Alpinistų trobelėje sukasi tavo galva. Juk esi žemumų žmogus. Žemumų žmogus klausosi Ricky Martin 'Adiós'. Ricky turi dainų visoms progoms. Kam smalsu, šauni Ricky daina yra ir 'La Mordidita'.


No comments:

Post a Comment